ΕΟΡΤΙΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ "ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ" ΦΑΛΑΤΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ.

Με τη σεπτή ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου–Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε ο Πανηγυρικός εόρτιος πολυιερατικός Εσπερινός επι τη μνήμη της συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου των Μιασηνών κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Παναγίας "Κακιάς Σκάλας",
προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.
Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού κατά την οποία εγκαινιάσθηκε η νέα ηλεκτρογεννήτρια του κτηριακού συγκροτήματος του Ιερού Ναού.
Ακολουθεί ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Αρχιερατικός Επίτροπος εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β΄.

"Σεβαστοί Πατέρες, κ. Δήμαρχε,  αγαπητοί αδελφοί,

Η σημερινή ημέρα είναι εκείνη με την οποία τελείωσε ο μήνας της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και το παρελθόν πλέον εκκλησιαστικό έτος και εισερχόμαστε στο νέο
έτος, στην αρχή της Ινδίκτου όπως και ονομάζεται. Κάθε αρχή είναι ιδιαιτέρως σημαντική, τόσο στην προσωπική όσο και στην κοινωνική μας ζωή. Γι΄αυτό το λόγο  ζητούμε να ευλογηθεί και να εξαγιαστεί κάθε νέο μας ξεκίνημα δια της λειτουργικής συνάξεως όπως και συνέβει πριν από λίγο στον περιάκουστο και περικαλέστατο αυτό ναό της Παναγίας της Κακιάς Σκάλας. Προσήλθαμε όλοι συναγμένοι επι τω αυτω για να μετάσχουμε στην κοινή χαρά ενός ακόμη έργου ευποιίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Η κάθε πράξη και το κάθε έργο αγάπης πηγάζει από την Όντως Αγάπη που είναι ό ίδιος ο Θεός, διότι Ο Θεός αγάπη εστί. Αλλά και η κάθε ανθρώπινη καρδιά που είναι ενωμένη ή προσπαθεί να ενωθεί με το Θείο είναι πεπληρωμένη αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και ολοκληρώνει αυτή την θυσιαστική της αγάπη με έργα.
Ένα τέτοιο σημαντικό έργο εχουμε την τιμή να εγκαινιάσουμε σήμερα στην Κακιά Σκάλα, την ηλεκτρική αυτή γεννήτρια. Ένα ακόμη έργο αγάπης προερχόμενο από το ενδιαφέρον και την επιστασία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου του Β΄ του οποίου τις ευχές και ευλογίες μεταφέρω και ο οποίος καθημερινά αγωνίζεται για το καλό και την πρόοδο της Ιεράς Νήσου τόσο πνευματικώς όσο και υλικώς, αλλά και ως Προέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας.
Εκ μέσης καρδίας ευχαριστώ τους αγαπητούς κατά πάντα εν Χριστώ Αδελφούς π. Άγγελο Τζανουλίνο και π. Νικόλαο Μαραγκό Εφημερίων των Ιερών Ναών Αγίας Τριάδος Φαλατάδου και Ταξιαρχών Μέσης και τα περί αυτών εκκλησιαστικά συμβούλια.
Ιδιαίτερες και ολόθερμες ευχαριστίες απευθύνω προς τον κ. Αντιπρόεδρο του  Ιερού Ιδρύματος ο οποίος στηρίζει το έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως  και εισηγείται πάντα σημαντικά και θεάρεστα έργα όπως και το σημερινό.
Έτσι, τόσο με την χρηματοδότηση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερου Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου όσο και με την χρηματοδότηση του συλλόγου Παναγία η Κακιά Σκάλα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμα σημαντικό έργο που είναι καρπός προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Ευχαριστίες απευθύνουμε και στους:
Τον Δήμο Τήνου δια του κυρίου Δημάρχου και των παρισταμένων κυρίων Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος, Νίκο Τριαντάφυλλο.
Τον Σύλλογο φιλοπροόδων Φαλαταδιανών.
Τον επιχειρηματία κ. Ελευθέριο Βασιλά.
Τος Αφους Παπαναστασίου.
Τους κυρίους, Αργύριο Μωραΐτη, Νίκο Βιδάλη, Μάρκο Παγανή και το συνεργείο οικοδομών Νικολάου Αλβέρτη.
Εύχομαι όπως η αρχή έτσι και όλο το νέο εκκλησιαστικό έτος να χαρακτηρίζεται από σημαντικά υλικά και πνευματικά έργα προς δόξαν Θεού και όφελος ανθρώπων. Ευχαριστώ."

Ακολούθησε παραδοσιακή τράπεζα εις μνήμην του αειμνήστου π. Νικολάου Περπινιά προσφορά των τέκνων του.

Το φωτογραφικό υλικό προσέφεραν:
Ιωάννης Βιδάλης
Ευάγγελος Νάζος
Γιώργος Τζανουλίνος
Λουκάς Τριανταφυλλόπουλος

Tags: ,

Ενημερωθειτε για οτι νεοτερο...

Εγγραφείτε με το e-mail σας για να ενημερώνεστε αυτόματα σχετικά με τις νέες αναρτήσεις μας...

© 2013 Tinos E-Magazine . All rights reserved.