Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το σεμινάριο Aegean Cuisine στη Σίφνο

                            

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποίησε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου στον Αρτεμώνα, σεμινάριο με θέμα την ανάπτυξη της σχέσης Γαστρονομίας – Τουρισμού και τα οφέλη των επιχειρήσεων του νησιού από την προσφορά αναβαθμισμένης ποιοτικής κουζίνας με έμφαση στα οφέλη συμμετοχής και προβολής τους μέσω του πρότυπου δικτύου Aegean Cuisine.


Προσκεκλημένοι εισηγητές ήταν η κ. Θάλια Τσιχλάκη, δημοσιογράφος Γεύσης και Οίνου, που εστίασε στην ανάδειξη των τοπικών παραγόμενων προϊόντων μέσα από την αναβαθμισμένη ποιοτική και αυθεντική κουζίνα , ο κ. Αντώνης Καβαλιέρος, Συγγραφέας, Καθηγητής Μαγειρικής και Σύμβουλος Εστίασης που τόνισε την αξία της εντοπιότητας των πρώτων υλών και τρόπους ενσωμάτωσης της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης και των τοπικών προϊόντων στο μενού εστιατορίων, και ο κ. Γιώργος Καλώστος, συνεργάτης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, που παρουσίασε το σχέδιο δράσης του Δικτύου Aegean Cuisine, τις επόμενες ενέργειες του δικτύου και τα οφέλη ένταξης νέων μελών.

Η συμμετοχή ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητική τόσο από μέλη του Δικτύου Aegean Cuisine , ενδιαφερόμενους παραγωγούς, ιδιοκτήτες εστιατορίων και εμπορικών καταστημάτων τροφίμων και ποτών όσο και από άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένους στην Τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Ακολούθησε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση με προτάσεις ενεργειών προς την υλοποίηση του οράματος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, αλλά και της δημιουργίας και προώθησης υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας τουριστικών προορισμών στις Κυκλάδες.
Tags: , , ,

Ενημερωθειτε για οτι νεοτερο...

Εγγραφείτε με το e-mail σας για να ενημερώνεστε αυτόματα σχετικά με τις νέες αναρτήσεις μας...

© 2013 Tinos E-Magazine . All rights reserved.