"Επίδομα μακροχρόνια ανέργων 2014"Το Επίδομα μακροχρόνια ανέργων ξεκινά να χορηγείται από το 2014 και αφορά μακροχρόνια ανέργους που είναι κάτω των 45 ετών .
Το ύψος του επιδόματος μακροχρόνια ανέργων είναι 200 ευρώ και το θα το λαμβάνουν για ένα χρόνο. Το νέο όμως έρχεται δια στόματος του υφυπουργού Εργασίας κ Κεγκέρογλου αφού σήμερα δήλωσε ότι για να λάβει κάποιος το επίδομα μακροχρόνια ανέργων από το 2014 θα πρέπει να πληροί εισοδηματικά κριτήρια αλλά και θα πρέπει να βρίσκεται δύο χρόνια εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ αλλά να έχει εξαντληθεί και το διάστημα που λαμβάνει το επίδομα ανεργίας. 


Όσο αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων ο υφυπουργός είπε ότι δεν θα πρέπει να έχουν εισοδήματα πάνω από το ύψος των 10 με 12 χιλιάδων ευρώ ανάλογα εάν έχει ανήλικο τέκνο ή όχι .


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο επίδομα μακροχρόνια ανέργων τίθενται εισοδηματικά κριτήρια, εάν έχει εισοδήματα 10-12.000 από άλλες πηγές δεν θα το λαμβάνει. Αλλά στην πράξη δεν θα έχει αδικίες, διότι αφορά τους εργαζομένους. Αποκλείει π.χ. εισοδηματίες, αλλά δεν αφορά την τακτική επιδότηση. Και μιλάει για εισόδημα, όχι για καταθέσεις.»www.dikaiologitika.gr

Tags: ,

0 Σχόλια σε “ "Επίδομα μακροχρόνια ανέργων 2014" ”

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωθειτε για οτι νεοτερο...

Εγγραφείτε με το e-mail σας για να ενημερώνεστε αυτόματα σχετικά με τις νέες αναρτήσεις μας...

© 2013 Tinos E-Magazine . All rights reserved.