Μήνυση κατά Γεωργιάδη από το δήμο Τήνου


Μηνυτήρια αναφορά με βασικό αποδέκτη τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη κατέθεσε ο Δήμος Τήνου για την απερίγραπτη, όπως καταγγέλλει, κατάσταση των παροχών υγείας στο νησί.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη με αφορμή τις ελλείψεις γιατρών στο κέντρο υγείας του νησιού καταγγέλοντας ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι στην διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων στη μηνυτήρια αναφορά, “στο Κέντρο Υγείας Τήνου υπηρετούν επτά (7) γιατροί, εκ των οποίων δύο (2) Γενικοί Ιατροί και μία (1) Παθολόγος, για την οποία θα αναφερθώ στην συνέχεια. Μέχρι τώρα οι Γενικοί Ιατροί υποχρεώνονταν σε κάλυψη 15 εφημεριών τον μήνα ο καθένας, ακόμη και τον μήνα Αύγουστο 2013, που υπήρξε μαρτυρικός. Επίσης υπηρετεί, όπως προείπα, μία (1) Παθολόγος, που διορίστηκε στο ΕΣΥ σε ασυνήθιστα μεγάλη ηλικία, αδυνατεί (με διαρκή επίκληση λόγων υγείας) να προσφέρει στα πλαίσια των καθηκόντων της και να εκτελέσει εφημερίες, παρόλα αυτά εξακολουθεί, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας, να καταλαμβάνει την συγκεκριμένη οργανική θέση, γεγονός που προκαλεί προβλήματα…”


Στο κείμενο επισημαίνεται ακόμα ότι από το Κέντρο Υγείας, στο οποίο καταγράφονται “άνω του 1.000.000 αφιξο-αναχωρήσεων”, εξυπηρετούνται 10.000 άνθρωποι που κατοικούν στο νησί, το οποίο δεν διαθέτει αεροδρόμιο και τα επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται με μεταφορά τους με πλωτό μέσο στην Σύρο (έδρα του Νομαρχιακού Νοσοκομείου) και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις με αεροδιακομιδές στην Αθήνα.


Καταγγέλεται επίσης “απροθυμία του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί στα αιτήματα αεροδιακομιδών”, όπως επισημαίνεται “συνεπεία προφανώς της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό των νησιών που δεν διαθέτουν νοσοκομείο”. Παρολ’ αυτά ο Δήμος σημειώνει ότι “ξεπερνώντας άπειρα εμπόδια (γραφειοκρατικά, κλπ) παρείχαμε πρωτοπόρα Υπηρεσία Παροχής Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας, σε έκτακτα και σοβαρά περιστατικά για όλους τους μονίμους κατοίκους του νησιού, που περιλαμβάνει και την μεταφορά τους με ελικόπτερο στην Αθήνα.”


“Επειδή η πρόθεση προκύπτει από το γεγονός ότι οι άνθρωποι στους οποίους εμπιστεύθηκε η συντεταγμένη Πολιτεία το καθήκον να φροντίζουν για την καλή λειτουργία των υποδομών υγείας στο νησί της Τήνου, δηλαδή η διοίκηση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου και ο Υπουργός Υγείας όχι μία και δύο αλλά συστηματικά κωφεύουν στα αιτήματα με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να είναι πλέον ακέφαλο, να μην συνταγογραφεί από 6-12-2013 και να ομολογεί πανηγυρικά αυτό που επισημαίνω εγγράφως και προς πάσαν κατεύθυνση δύο (2) χρόνια τώρα, δηλαδή τους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του πληθυσμού μας αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών μας κατά την θερινή περίοδο.


Επιτέλους η κατάσταση αυτή οφείλει να αξιολογηθεί και ποινικά και μάλιστα πριν συμβεί το μοιραίο ή τα μοιραία. Δεν ανέχομαι εν έτει 2013 οι συμπολίτες μου να είναι σε διαρκή δυνητικό κίνδυνο ζωής ή σωματικής ακεραιότητας λόγω της προκλητικής και διαρκώς επιδεινούμενης κατάστασης των υποδομών υγείας στο νησί”, τονίζει ο Δήμος Τήνου.


Newsroom Enet

Tags: , ,

0 Σχόλια σε “ Μήνυση κατά Γεωργιάδη από το δήμο Τήνου ”

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωθειτε για οτι νεοτερο...

Εγγραφείτε με το e-mail σας για να ενημερώνεστε αυτόματα σχετικά με τις νέες αναρτήσεις μας...

© 2013 Tinos E-Magazine . All rights reserved.