Μήνας-κλειδί για την κοινωφελή εργασία ο Νοέμβριος


Μήνας-κλειδί για την κοινωφελή εργασία είναι ο Νοέμβριος, καθώς τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η προκήρυξη 38.200 θέσεων σε σχολεία, υπουργεία και οργανισμούς, αλλά και σε Μητροπόλεις.Λίγες ημέρες μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων για τις 10.000 θέσεις ΥΕ αναμένεται η προκήρυξη των 30.000 θέσεων σε Δικαιοσύνη, δήμους, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ακολουθήσουν οι προσκλήσεις προς ωφελούμενους ανέργους ειδικοτήτων αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας (8.200 θέσεις) και ανέργους Πληροφορικής. 

Στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ βρίσκεται για τον τελικό έλεγχο η προκήρυξη των θέσεων κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας.
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι άνεργοι πτυχιούχοι και απόφοιτοι λυκείου από 164 ειδικότητες θα κληθούν να υποβάλουν την αίτησή τους στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά ή μέσω των ΚΕΠ.

Η κατάταξή τους θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια στις θέσεις προτίμησης που θα δηλώσουν, εφόσον πληρούν τα προσόντα που ορίζονται από το ΑΣΕΠ.
Αναμένεται οι αιτήσεις να ξεπεράσουν τις 300.000, καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά ειδικοτήτων με πολυπληθέστερες τις διοικητικές και τεχνολογικές. Μεγάλος αριθμός θέσεων αφορά, επίσης, τις ειδικότητες πληροφορικής και ανθρωπιστικών επιστημών.
Οι θέσεις κατανέμονται σε δήμους, περιφέρειες, ιερές μητροπόλεις, δικαστήρια και μεγάλους οργανισμούς του Δημοσίου και καλύπτουν υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι επιτυχόντες θα εργαστούν με πεντάμηνη σύμβαση με αμοιβή 500 ευρώ και ασφάλιση.Περίπου 1.500 θέσεις θα καλυφθούν στα ασφαλιστικά ταμεία, με το ΙΚΑ να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος (1.000 θέσεις), ενώ 100 διοικητικούς υπαλλήλους θα εντάξει στο δυναμικό του ο ΕΟΠΥΥ.
Μάλιστα, περίπου 1.000 ανέργους (1163) θα προσλάβουν οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, το υπουργείο Πολιτισμού θα εντάξει στο δυναμικό του μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας φύλακες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προσωπικό καθαριότητας Υποχρεωτικής.Tο νέο προσωπικό θα αναλάβει τη συντήρηση και τη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων, ενώ το σχέδιο των 800 θέσεων θα μπει στο τεχνικό δελτίο των 30.000 θέσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ωστόσο, η κάλυψη των θέσεων θα πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα.

agioritikovima.gr

Tags: ,

0 Σχόλια σε “ Μήνας-κλειδί για την κοινωφελή εργασία ο Νοέμβριος ”

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωθειτε για οτι νεοτερο...

Εγγραφείτε με το e-mail σας για να ενημερώνεστε αυτόματα σχετικά με τις νέες αναρτήσεις μας...

© 2013 Tinos E-Magazine . All rights reserved.