Απεργία ΠΝΟ την επόμενη εβδομάδα


Άδικη, αντικοινωνική και επικίνδυνη χαρακτηρίζει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ)τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας... περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας.
Στελέχη της ΠΝΟ συναντήθηκαν χθες με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και ανέφεραν ότι «με τη συγκεκριμένη διάταξη θα οδηγηθούν στην πυρά και στην απόλυση δεκάδες Έλληνες ναυτικοί».

Επίσης επεσήμαναν ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη παραβιάζονται και άλλες ισχύουσες διατάξεις, «αυξημένης μάλιστα ισχύος, περί ωρών εργασίας και περί σωστικών μέσων».

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου δεσμεύθηκαν να μεταφέρουν τα αιτήματα της ομοσπονδίας στην πολιτική ηγεσία με τις δικές τους εισηγήσεις.

Η ΠΝΟ με σημερινή ανακοίνωσή της καλεί τους ναυτεργάτες να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα, ενώ σημειώνεται ότι έχει προαναγγείλει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ.

Την ημέρα εκείνη τα πλοία όλων των κατηγοριών θα είναι δεμένα στα λιμάνια.

ΠΕΜΕΝ: Έρχονται προγκρόμ απολύσεων

Για πογκρόμ απολύσεων σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας με αφορμή την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση και στην ΠΝΟ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ενώ η ΠΝΟ γνώριζε από καιρό την ημερομηνία των μαζικών απολύσεων στα ακτοπλοϊκά πλοία δεν συνεδρίασε έγκαιρα για να ενημερώσει, να προετοιμάσει και να οργανώσει την αντίδραση όλων των ναυτεργατών.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ αναφέρει ότι «η δραστική μείωση των οργανικών συνθέσεων, τόσο στα πλοία της ακτοπλοΐας όσο και σε αυτά των διεθνών γραμμών, θα εντατικοποιήσει την εργασία, θα εντείνει την υπερκόπωση των εναπομεινάντων ναυτεργατών και θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια, με κίνδυνο να προκληθούν ναυτεργατικά ατυχήματα».

naftemporiki.gr

Tags: ,

0 Σχόλια σε “ Απεργία ΠΝΟ την επόμενη εβδομάδα ”

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωθειτε για οτι νεοτερο...

Εγγραφείτε με το e-mail σας για να ενημερώνεστε αυτόματα σχετικά με τις νέες αναρτήσεις μας...

© 2013 Tinos E-Magazine . All rights reserved.